Borup Kulturnat fredag den 25. august 2023:
Borup Kulturhus:
Kl. 20.00 – 20.45 Koncert med Sly & The Man, Sylvester Larsen, Martin Hülz Larsen og Klaus Nielsen
Kl. 21.00 – 21.45 Koncert med Sly & The Man
Sly and The Man er en dansk retropop-duo med rødder i København og Berlin. Konceptet Sly and The Man opstod ved et tilfælde i 2015, da bassisten, i hvad der dengang var en trio, kom til skade med sit håndled på en opvarmningstour for det populære russiske band Mumiy Troll. Voila! Duoen blev til, og et koncept med simple, skarpe arrangementer og melodiske sange var skabt.
Bag navnet står Sylvester Larsen (’Sly’ – vokal og keys) og Martin Hülz Larsen (’the man’ – trommer, perc og vokal).
Sylvester Larsen har en lang karriere som sangskriver bag sig med hele otte
albummer i bagagen. Med sit dansksprogede projekt Sylvester Larsen & Nåleøjet har han senest udgivet albummet Trolddom (2021). Larsen er født og opvokset i København.
Martin Hülz Larsen har boet i Berlin og har derfor sine musikalske rødder i tysk rock- og metal scene: Han har arbejdet som trommeslager med bands tyske fænomener som Haudegen, Sprinter X, Undrowed m.fl.
I marts 2022 udgav de deres første officielle single, ”Back To Nature”, der senere blev fulgt op af ”Deeper”, der bl.a. fik flotte ord med på vejen af GFrock. Senere har duoen udgivet ”The Mission”, der har vundet stor indpas på den internationale musikscene med over 250.000 visninger på YouTube. I september 2022 udgav de singlen ”Blue Sky Full of Rain” der trækker tråde til 70’ernes pop/rockhelte Electric Light Orchestra og deres ikoniske sang ”Mr. Blue Sky”.
————————————————————–
KUNST OG LITTERATUR
Agnete Braad interviewes om Franciska af Marie Tetzlaff
Mandag 24. april 2023 kl. 19-20.30
Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup
Det næste foredrag i denne serie bliver om romanen ’FRANCISKA’ . En bog som er skrevet af Agnete Braad og udkom i efteråret . Den omhandler kunstmaleren Franciska Clausen (1899-1986).
Det er en skæbnefortælling om en unge kvinde, der troede så stærkt på sit talent, at hun forlod Danmark alene for at opsøge de bedste lærere og fik stor succes som en del af avantgarden i Europa i 1920’erne.
Om Franciska Clausen
Denne særlige kunster trænger med al tydelighed til at blive skildret indgående. Forfatteren har skrevet en klassisk fortælling om en ikke-klassisk kunster og giver en detaljeret udlægning af Franciskas unge liv, tiden og de miljøer, som hun færdedes i, ikke mindst de vigtige møder med malerkunstens banebrydende mestre.
Få indblik i den danske kunstner, som kæmper en kamp for, at en kvinde kan gøre sig i de europæiske storbyers avantgardemiljøer, som maler, i en mandsdomineret verden. Vi får en skildring af Franciskas ungdom, hvor hun modigt kæmper sig ud i Europa for at blive undervist på kunstskoler i München, Berlin og Paris, hvor førende kunstnere inspirerer hinanden og udvikler kubisme og avantgardekunst.
Mød Agnete Braad som denne aften bliver interviewet af Marie Tetzlaff.
Agnete Braad. Idéhistoriker og romanforfatter med mange års erfaring i kulturbranchen: Testrup Højskole, Danmarks Radio og Louisiana Museum of Modern Art. Har udgivet flere bøger bl.a. en selvbiografisk romen samt en samtidsroman.
Marie Tetzlaff. Tidligere kulturskribent, redaktør og anmelder på Weekendavisen og Politiken. Var i 10 år vært på Louisiana Live på kunstmuseet Louisiana. Har udgivet flere bøger om bl.a. Rusland og var senest direktør for Dansk Kulturinstitut i Skt Petersborg.
I pausen er der forfriskninger, og mulighed for at købe bogen og få den signeret. Hvis du allerede har bogen, kan den også signeres. Du behøver hverken at kende kunstneren eller have læst bogen for at få en rigtig spændende, lærerig og underholdende aften!
Køb billet: Borup Boghandel, Billetto.dk eller MobilePay 388052
Billetpris 55 kr.
Foredraget er et samarbejde mellem Kulturforeningen i Skovbo – KIS,
Borup Litteraturkreds og Skovbo Kunstforening.
————————————————————–
Søndagsmatiné med Uffe Steen og Peter Vuust
den 16. april 2023, kl. 15.00
Borup Kulturhus
Kulturforeningen i Skovbo (KIS) arrangerer igen en søndagsmatiné i Borup Kulturhus. Sidste gang var den 12. februar med en klassisk strygekvartet, der samlede mange folk til huset. Denne gang får vi 2 store koryfæer indenfor den rytmiske musik til at komme og præsentere deres musik, nemlig Uffe Steen og Peter Vuust. De er begge kendt for hver deres musikgenre. Det bliver en oplevelse at høre dem i en duo i Borup Kulturhus.
De vil spille en række melodiske og velswingende numre, hvor musikken bevæger sig i grænselandet mellem blues og jazz. Tempoet er alt fra hæsblæsende og hurtigt til de mere stille og smukke ballader.
Uffe Steen er en af de bedste guitarister herhjemme. Han er kendt for sin helt unikke teknik, som opstår ved, at han vender guitaren omvendt. Han har i sin lange karriere spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne. Han er kendt for sin indfølte og medrivende spil, og har med sine CD’er med blandt andre Adam Nussbaum på trommer opnået international anerkendelse. Han er at finde på mange indspilninger på YouTube. Uffe Steen har i øvrigt optrådt i Borup Kulturhus for en del år siden.
Peter Vuust er professor ved Aarhus Universitet og Det jyske Musikkonservatorium samt leder af Center for Music in the Brain. Han har spillet på mere end 100 plader og med internationale jazzstjerner som Tim Hagans, Mal Waldron, Ted Curson og Jukkis Uotila og mange flere. Han er kendt for sin groovy og lydhøre backing samt et ekstremt melodiøst solospil, og som komponist og bassist har han udgivet syv album i eget navn, senest Further to Fly (2022) med familiebandet 5xVuust. Peter har desuden været nomineret til en DMA for cd’en September Song.
I billetprisen er inkluderet kaffe/the og pandekage med syltetøj. Der kan tilkøbes vin, øl og vand.
Billetter kan købes på Billetto.dk og i Borup Boghandel.
Der kan også købes billetter ved døren.
Prisen er 150 kr. og 100 kr. for medlemmer af Kulturforeningen i Skovbo (KIS).
Foto: Flemming Grøn
————————————————————–
Ordinær Generalforsamling i KIS
Torsdag den 9. marts 2023 kl. 19.30
Borup Kulturhus
Dagsorden iflg. vedtægterne.
For at deltage i evt. afstemninger, kræves der, at kontingentet er betalt. Det kan betales i forbindelse med generalforsamlingen.
Se referatet på https://kulturis.dk/om-kulturforeningen-i-skovbo-kis/bestyrelsen/
————————————————————–
Underholdningsorkestrets Strygekvartet
musikalsk tidsrejse fra barok til nutidens musik
Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup
eftermiddagsmatiné søndag den 12. februar 2023 kl. 15-17
Underholdningsorkestrets Strygekvartet tager os med på en musikalsk tidsrejse.
Vi bliver præsenteret for satser og uddrag fra værker gennem 400 år, herunder barok og wienerklassisk musik af Bach, Vivaldi og Mozart. Videre ind i romantikken med kammermusik af bl.a. Brahms og frem til det 20. århundredes mere rytmiske musik (Piazolla m.fl).
Underholdningsorkestrets Strygekvartet består af Cecilie Emtoft 1.violin, Michala Mansa 2. violin, Mette Thykier bratsch og Helle Sørensen cello.
Foto: Claus Hasle
Kulturforeningen har arrangeret koncerten som en eftermiddags-matiné med kaffe, te og kage for hele familien.
I baren kan købes øl, vand og vin.
Entre 150 kr. Medlemmer af Kulturforeningen 100 kr. Unge under 25 år 0 kr.
Billetter på billetto.dk eller i Borup Boghandel – senest 7. februar af hensyn til bestilling af kage.
Koncerten er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje.
Danmarks Underholdningsorkester er aktør i udviklingsprojektet “Kulturens Rige”, hvor Køge Kommune deltager.
Som kulisse for musikken har Skovbo Kunstforening en udstilling i salen med malerier af kunstneren Wiliam Skotte Olsen. Udstillingen har åbent fra kl. 13.
————————————————————–
Kulturforeningen i Skovbos seneste arrangementer i 2022:
Concerto Copenhagen spiller italienske julekoncerter
Fredag d. 2. december kl. 19.30 i Køge Kirke
Musik af bl.a. Vivaldi, Corelli og Locatelli.
Så byder vi igen velkommen til julekoncert i Køge Kirke.
Danmarks barokorkester Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester samt et af de mest spændende og innovative i verden. Siden 1999 har den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker, Lars Ulrik Mortensen, været tilknyttet som orkestrets kunstneriske leder. Mødet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har ført til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejse, som er værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Concerto Copenhagen har holdt 30 års jubilæum og fortsætter utrætteligt udforskningen af tidlig musik med et repertoire af velkendt europæisk musik og mindre kendte værker af forskellig oprindelse. Se også www.concertocopenhagen.dk
Concerto Copenhagen, som allerede har spillet flere fremragende koncerter i Køge Klassisk, spiller ved denne julekoncert festlig italiensk barokmusik.
På programmet står en violinkoncert af Vivaldi og Concerti Grossi af Corelli, Locatelli, Torelli og Manfredini.
Koncerten arrangeres i samarbejde med Køge Klassisk og Køge Kirke
Billetter koster 200 kr. og 100 kr. for medlemmer af Køge Klassisk eller KIS.
Der er gratis adgang for unge under 30
Køb billetter HER
Der kan også købes billetter i Borup Boghandel (fra lørdag den 12. november) og ved indgangen.
————————————————————–
KUNST OG LITTERATUR
Malene Ravn fortæller om sin roman ’Hvor lyset er’, som udspiller sig i 1892-1962
og er fortællingen om kunstnerparret Carl og Ely Fischer
Torsdag 24. november 2022 kl. 19.00-20.30:
Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup
Sidste sæson afholdt vi nogle foredrag af forfattere, som havde skrevet romaner om nogle kunstneres liv og levned. Vi kaldte foredragene ’Kunst og Litteratur’ og der kom mange til disse arrangementer. Vi har her rundet kunstnere som Vilhelm Hammershøi, Johan Thomas Lundbye og senest Kristian Zahrtmann.
Næste foredrag i denne serie bliver et foredrag af forfatteren Malene Ravn, der fortæller om sin medrivende slægtsroman ’Hvor lyset er’ – om kunstnerparret Carl og Ely Fischer.
Det er en fortælling om lysende kærlighed og formørkede sind, kunstnerliv og familieliv, sygdom og selvmord. Og om den tid fortællingen foregår i – fra landsbylivet i Vejle i slutningen af 1800-tallet, over Vesterbros mørke baggårde til Carls og Elys bohemeliv på Frederiksberg i 1920’erne. Det er i høj grad historien om de valg, de tog i kunstens og kærlighedens navn. Valg, der havde store omkostninger for dem selv og deres nærmeste.
I pausen vil der være forfriskninger, og det er muligt at købe bogen og få den signeret. Hvis du allerede har bogen, kan den også signeres. Du behøver hverken at kende kunstneren eller have læst bogen for at få en rigtig spændende, lærerig og underholdende aften!
Kunst i litteraturen” i samarbejde med KøgeBibliotekerne, Borup Litteraturkreds og Skovbo Kunstforening.
Pris: 50 kr.
Billetter købes via link til KøgeBibliotekerne: Billetter
————————————————————–
Åbent Hus i Borup Kulturhus, Møllevej 2
Søndag den 13. november 2022 kl. 14-17
Søndag den 13. november er der Åbent Hus i Borup Kulturhus, startende kl. 14 med Skovbo Kunstforenings fernisering på Folkeudstillingen, fulgt op af optræden af nogle af husets sang- og musikgrupper.
Program:
14:00 Ken Kristensen Kultur- og Idrætsudvalgets formand byder velkommen
14:15 Fernisering af Folkeudstillingen 2022
15:00 – 15:30 Borup Skoles Børnekor
15:30 – 16:00 Borup Brass Band
16:00 – 16:30 Harmonikagruppen
16:30 – 17:00 De Små Grå
Dagen igennem kan du besøge flere af Kulturhuset foreninger for at se, høre og
prøve de aktiviteter de beskæftiger sig med.
I stueplan byder harmonikagruppen fra Apollinaris og Lokalhistorisk Arkiv indenfor.
På 1. sal står dørene åbne hos: Skovbo Skakklub, Midtsjællands Vævekreds,
Sypigerne fra FOF, Borup E-sport og Skovbo Kunstforenings atelier.
————————————————————–
”Winterreise” af Franz Schubert
med Johannes Mannov og Ulrich Stærk
fredag den 28. oktober 2022, kl. 19.30
Mulighed for spisning kl. 18
Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup
Schuberts dejlige sangcyklus ”Winterreise” bliver fremført af barytonen Johannes Mannov sammen med koncertpianisten Ulrich Stærk.
Johannes Mannov er som kammermusiker vidtfavnende inden for liedkunsten, hvilket vi skal nyde godt af ved koncerten i Borup Kulturhus. Johannes Mannov og Ulrich Stærk formidler virtuost både stil, følelser og vidunderlig musik, når de sammen fortolker Franz Schuberts ”Winterreise”.
”Winterreise” blev udgivet som opus 89 i 1828. Værket er en fortolkning af 24 (to gange tolv) udvalgte digte fra en dobbelt digtsamling af digteren Wilhelm Müller. En anden digtsamling af samme digter havde nogle år tidligere dannet tekstgrundlag for Schuberts sangcyklus “Die Schöne Müllerin”, som Johannes Mannov fremførte i foråret 2022 i Borup Kulturhus.
“Winterreise” blev det sidste Schubert skrev inden sin død i december 1828. Schubert var alvorligt syg med depressioner, hvilket kan høres i hans musik sammenlignet med tidligere værker. Men “Winterreise” var også nyskabende i tiden. Balancen mellem sanger og akkompagnatør fik nye udfordrende dimensioner, idet klaveret nu fik lige så stor vægt i fortolkningen af digtene som sangen. “Winterreise” anses som et af romantikkens hovedværker.
Ulrich Stærk og Johannes Mannov har ofte samarbejdet omkring Schuberts værker. “Winterreise” bliver en opløftende oplevelse, som man kan glæde sig til.
Ulrich Stærk er docent ved Det kongelige danske Musikkonservatorium. Han har siden sin debut i 1989 været og er fortsat en af de mest efterspurgte koncertpianister. Som solist har han optrådt med de fleste danske symfoniorkestre og adskillige udenlandske med koncerter i bl.a. Paris, Wien og London. Ulrich Stærk vil altid give en kraftfuld oplevelse af øjeblikkets magi – af det absolutte nu.
Johannes Mannov er uddannet i Tyskland og har sunget på de store scener i det meste af Europa, i Sydamerika, Japan m.m. Han har i flere omgange sunget på Den Kgl. Opera i København, hvor han har sunget de bærende barytonpartier i bl.a. Mozarts Don Juan, Figaros bryllup, Pelleas et Melisande, Elektra m.m. Han mestrer de forskellige stilarter lige fra barokken til de helt nutidige som f.eks. Paul Ruders.
Udover sin egen sangerkarriere underviser Johannes Mannov i solo- og ensemblesang på bachelor- og kandidatniveau og har arbejdet som professor i sang ved Hochschule für Musik i Nürnberg fra 2012 til 2020. Endvidere sidder han ofte i jury’er ved sangkonkurrencer og prisuddelinger, og afholder masterclasses på konservatorier i Danmark, Tyskland, Israel og Italien.
Koncertbilletprisen er 150 kr.
For medlemmer af Kulturforeningen i Skovbo er medlems-koncerbilletprisen 100 kr.
Der er mulighed for spisning kl. 18. Det koster yderligere 125 kr. for en spisebillet, som skal købes senest den 24. oktober.
Både spise- og koncertbilletter sælges via www.billetto.dk eller i Borup Boghandel.
Dørene åbnes kl. 17.15, så der er tid til at købe drikkevarer og være klar til at spise kl. 18.00.
Koncertbilletter sælges også ved døren.
————————————————————–
Frokostkoncert med “De Gæve Gutter – Optimisterne”
søndag den 25. september kl. 13
Borup Kulturhus
Møllevej 2, 4140 Borup
Der indbydes til en uforpligtende eftermiddag med smørrebrød og drikkevarer i godt og muntert samvær.
Under frokosten vil der være dæmpet musik.
Det lokale “seniorboyband” ”De Gæve Gutter – Optimisterne” står for musikken og for den efterfølgende underholdning. De er kendt af mange i Køge som fire – aldrende – spillemænd, der underholder rundt omkring med kendte gamle viser og pop-melodier samt egne omskrevne numre. Krydret med anekdoter og muntre historier. Og som også gerne inviterer deres publikum med på en fællessang. Om nødvendigt transformerer gutterne sig gerne til flerstemmigt kor eller skifter kønsidentitet med en paryk eller to.
‘Deres åbenhjertede positive optræden og holdning til livet smitter af. De inddrager og skaber fællesskab.
De har varierende musikerfaring fra deres yngre dage i andre orkestre og har været aktive i Ejbykoret og Kulturforeningen Apollonaris. Gruppen består i dag af: Just Christensen sav, Per Hermansen harmonika, Mogens Gammel Pedersen guitar og Poul Schmidt bas.
“De Gæve Gutter – Optimisterne” er for nylig blevet en del af Køge Kommunes deltagelse i et Forsknings- og udviklingsprojekt, “Kulturens Rige” sammen med seks andre kommuner, Danmarks Underholdningsorkester, Aktionsuniversitetet og Sund By Netværket.
“Kulturens Rige” i Køge belyser blandt andet, hvordan kultur og musik kan forebygge sociale problemer og ensomhed blandt ældre.
Når “De Gæve Gutter – Optimistene” optræder, opstår der frirum for problemer og ensomhed.
I billetten er inkluderet 3 stk. smørrebrød og 1 genstand (øl, vin eller vand).
Billetpris 150 kr.
Billetter skal købes på forhånd, senest søndag den 18. september, af hensyn til madbestilling.
Billetter købes via nedenstående link hos billetto.dk
Billetter
Der kan også købes billetter i Borup Boghandel
Dørene åbnes kl. 12.15 for spisegæster.
————————————————————–
Kulturnatten i Borup Kulturhus
fredag den 26. august 2022:
For Ejbykoret, Kulturforeningen i Skovbo og Skovbo Kunstforening:
(Programmet for hele Borup Kulturnat 2022 kan læses i Midtsjællands Avis.
Se www.sn.dk )
18.40-19.00: Ejbykoret synger fra balkonen
19.15-20.00: Skovbo Kunstforening har fernisering på kunstudstilling med kunstnergruppen PRO og jazzmusik med ”Six Foot Stompers”
20.15-20.45: Indonesisk traditionel dans og musik fra Java, Sumatra, Borneo og Bali.
21.00-21.45: Jazzmusik med ”Six Foot Stompers”
Rundt i Borup:
19.15-19.45: Indonesisk dans forskellige steder i Borup, afhængigt af vejret m.m.
—————————————————-
Kunst i litteraturen:
Foredrag med Rakel Haslund-Gjerrild:
’Adam i Paradis’ og billedkunstneren Kristian Zahrtmann
tirsdag den 3. maj 2022 kl. 19 – 21
Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup
70 år gammel og på højden af sin karriere maler den danske billedkunstner Kristian Zahrtmann ‘Adam i Paradis’. Et portræt af det første menneske, der emmer af begær og erotik.
Haslund-Gjerrilds roman tager sit udgangspunkt i dette maleri og maleren bag – det er en uhyre velskrevet bog om et menneske, der udadtil har opnået alt, men som kæmper indeni.
Rakel Haslund-Gjerrild tager os med på en rejse til Zahrtmanns verden med farverige billeder og udtryk i tiden omkring det moderne gennembrud.
” Det er ren litterær forkælelse. Det historiske stof er ikke staffage, kulisser, men vækkes hyperfølsomt til live.” Information.
I pausen vil der være forfriskninger, og det er muligt at købe Rakel Haslund-Gjerrilds bog og få den signeret.
Du behøver hverken at kende kunstneren eller have læst bogen for at få en spændende, lærerig og underholdende aften!
Foredraget er en fortsættelse af serien om KUNST I LITTERATUREN, som vi påbegyndte i efteråret 2021 med Jesper Wung-Sung og bogen ’Kvinde set fra ryggen’.
Arrangementsrækken er et samarbejde mellem Kulturforeningen i Skovbo, Skovbo Kunstforening og KøgeBibliotekerne.
Støttet af Statens Kunstfond.
Pris 50 kr.
————————————————————–
Foredrag ved René Ljunggren
lørdag den 2. april kl. 15
Ejby Medborgerhus
Lørdag eftermiddags-foredrag ved fjeldguide, friluftsguide og forfatter René Ljunggren i Ejby Medborgerhus
René Ljunggren fortæller om sit liv med friluftsliv gennem mere end 50 år.
Du kan forvente et underholdende foredrag om vandring i Danmark, Sverige og i Grønland, men også om arbejdet med at lave stiforløb gennem Køge kommune. Stier der skal forbinde Køge kommune med nabokommunernes stisystemer.
I den forbindelse arrangerer René sammen med Niels Rolskov korte og længere dagsvandringer gennem kommunen.
René Ljunggren foretog sin første fjeldtur til Kebnekaiseområdet i det nordlige Sverige allerede i 1969 og René er stadig aktiv fjeldvandrer og guide.
Gennem mere end 10 år har René undervist i fjeldvandring og friluftsliv indtil han etablerede Vildmarksskolen og Vildmarksrejser der henholdsvis tilbød friluftsrelaterede kurser og rejser i Norden og i Grønland.
René har boet 2 år på Færøerne og 10 år i Grønland før han slog sig ned i Herfølge med sin hustru Gitte.
René Ljunggren arrangerer stadig rejser i Lapland og ture i Danmark og i Sydsverige ligesom han også afholder kurser i kort og kompas og andre friluftsrelaterede emner.
Mød op til et spændende og hyggeligt foredrag.
Foredraget holdes i Ejby Medborgerhus Gemsevej 19, Ejby, 4623 Lille Skensved, lørdag den 2. april kl. 15.
Fri entré.
————————————————————–
“Die schöne Müllerin” af Schubert
med Johannes Mannov og Christian Westergaard
fredag den 18. marts kl. 19.30
Borup Kulturhus
Schuberts dejlige sangcyklus ”Die schöne Müllerin” bliver fremført af barytonen Johannes Mannov akkompagneret af pianisten Christian Westergaard.
Johannes Mannov er en internationalt eftertragtet sanger. Han er uddannet i Tyskland og har sunget på de store scener og koncertsteder i det meste af Europa, i Sydamerika, Japan m.m.
Han har ligeledes i flere omgange sunget på Den Kgl. Opera i København, hvor han har sunget de bærende barytonpartier i bl.a. Mozarts Don Juan, Figaros bryllup, Pelleas et Melisande, Elektra m.m. Han mestrer de forskellige stilarter lige fra barokken til de helt nutidige som f.eks. Paul Ruders.
Som kammermusiker er han vidtfavnende. Indenfor liedkunsten, som vi skal nyde godt af ved koncerten i Borups Kulturhus, har han en sjælden evne til at formidle både stilen, følelserne og den vidunderlige musik, som vi får mulighed for at høre det, når han sammen med akkompagnatøren Christian Westergaard fortolker Schuberts ”Die schöne Müllerin”.
Johannes og Christian har ofte samarbejdet netop omkring Schubert, både med den cyklus, som vi her skal høre, men også omkring ”Winterreise”, (som vi får mulighed for at høre i 2022 med Ulrik Stærk som akkompagnatør) og ”Schwanengesang” og mange af de fantastiske lieder fra Schuberts hånd.
”Die schöne Müllerin” er en digtsamling af Wilhelm Müller, som undervejs forandredes fra at være et lidt lettere synge/rollespil til, bl.a.ved Schuberts skønne musik, at blive et af romantikkens store værker, hvor den voldsomme kærlighed og sorgen over, at den ikke bliver gengældt, er bærende. ”Himmelhøjt jublende, bedrøvet til døden” som Goethe skrev det. Det fremgår så vidunderligt i Schuberts musik og i Johannes Mannovs og Christian Westergaards fortolkning.
Udover sin egen sangerkarriere underviser Johannes Mannov i solo- og ensemblesang på bachlor- og kandidatniveau og har arbejdet som professor i sang ved Hochschule für Musik i Nürnberg fra 2012 til 2020. Endvidere sidder han ofte i jury’er ved sangkonkurrencer og prisuddelinger, og afholder masterclasses på konservatorier i Danmark, Tyskland, Israel og Italien.
Koncertbilletprisen er 150 kr.
For medlemmer af Kulturforeningen i Skovbo er koncerbilletprisen 100 kr.
Der er mulighed for spisning kl. 18. Det koster yderligere 125 kr. for en spisebillet, som skal købes senest den 15. marts.
Der serveres 1 stk. stegt laks med kartofler, grøntsager, salat og hollandaisesovs.
Både spise- og koncertbilletter sælges via www.billetto.dk eller i Borup Boghandel.
Dørene åbnes kl. 17.15, så der er tid til at købe drikkevarer og være klar til at spise kl. 18.00.
Koncertbilletter sælges også ved døren.
————————————————————–
Ordinær Generalforsamling i KIS
Mandag den 14. marts 2022 kl. 19.30
Borup Kulturhus
Dagsorden iflg. vedtægterne.
Alle er velkomne. Der serveres kaffe med kage.
For at deltage i evt. afstemninger, kræves der, at kontingent er betalt. Det kan betales i forbindelse med generalforsamlingen.
Se https://kulturis.dk/om-kulturforeningen-i-skovbo-kis/bestyrelsen/
————————————————————–
Kunst i litteraturen:
Foredrag med Peter Løhr om ’Hulemennesket’ og guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye
torsdag den 24. februar kl. 19 – 21
Borup Kulturhus
Til foredraget tager Peter Løhr os med på en tankevækkende rejse til Guldalderens kunstnermiljø i Rom, Danmark og resten af Europa, hvor også Marstrand, H.C. Andersen, Grundtvig og Kierkegaard er med.
Her præsenteres store kunstværker og endnu større personligheder, der alle satte deres præg på deres tids europæiske kultur og kunst og har sat dybe spor i nutiden. Og det bliver gjort med et glimt i øjet, sproglig spidsfindighed og stor humor i ’Hulemennesket’.
I pausen vil der være forfriskninger og det er muligt at købe Peter Løhrs bog og få den signeret. Du behøver hverken at kende kunstneren eller have læst bogen for at få en spændende, lærerig og underholdende aften!
Foredraget er en fortsættelse af serien om KUNST I LITTERATUREN, som vi påbegyndte i efteråret 2021 med Jesper Wung-Sung og bogen ’Kvinde set fra ryggen’.
Arrangementsrækken er et samarbejde mellem Kulturforeningen i Skovbo, Skovbo Kunstforening og KøgeBibliotekerne.
Billetpris: Kr. 50,00 + gebyr
Billetter købes via nedenstående link fra Biblioteket eller fra Bibliotekets hjemmeside.
———————————————————–
En Barok- Valentinskoncert
med Camerata Øresund
lørdag den 12. februar kl. 16
Borup Kulturhus
Forførelse, passion og jalousi
I midten af februar er det Valentinsdag – dagen, hvor butiksvinduerne er røde af roser og hjerteformede chokoladeæsker og kærligheden fejres verden over.
Man kunne måske tro at nutidens kommercielle kræfter havde fået en rigtig god business idé og opfundet Valentinsdagen, men faktum er at Valentins traditionen fandtes længe inden de røde balloner overhovedet så dagens lys. Faktisk kan fejring af Valentinsdag spores helt tilbage til det ældgamle Romerrige hvor man, d.14 februar ærede guden Juno, som repræsenterede ægteskabet og kvinden.
Med Camerata Øresunds Valentinskoncert ønsker vi at give et alternativt bud på en Valentinsfejring – en fejring der hylder ånd og sjæl og kærlighedens uransagelige veje.
I barokmusikken hyldes og beskrives kærligheden og dens mange facetter i utallige arier og barokke hits, som har berørt, begejstret og henrevet generationer af lyttere gennem mere
end 400 år. Store barokmestre som bla. Monteverdi, Purcell og Händel skildrer både den lykkelige og ulykkelige kærlighed i toner og maler den i stærke billeder med drama, smerte, intensitet og lidenskab.
Camerata Øresunds program består af sprudlende kærlighedsduetter og arier, der spænder lige fra flammende uskyld og forførelse (Händels ”Il primo ardor ”& “Un cenno leggiadretto”), over lidenskabelig ild (Monteverdi’s “Pur ti miro”), igennem rasende jalousi (Händels “Ègelosia” ), til dyb fortvivlelse (Purcell’s “Let me weep”).
Til Valentinskoncerten har Camerata Øresund allieret sig med to af de største sangtalenter i Danmark, sopranen Cassandra Lemoine og kontratenoren, Steffen Jespersen, som begge er uddannet på Operaakademiet.
Med stor indlevelse og stærk teatralsk formidling fra de to solister og Camerata Øresund, får publikum en tur i kærlighedens rutchebane med al den spænding og store følelser det medfører.
Medvirkende: Camerata Øresund under ledelse af Peter Spissky – 9 musikere.
Steffen Jespersen- kontratenor
Cassandra Lemoine- sopran
Koncerten arrangeres i samarbejde med Køge Klassisk
Billetpris 150. kr. –
100 kr. for medlemmer af Køge Klassisk eller Kulturforeningen i Skovbo
Gratis for unge under 30 år.
Billetter købes via nedenstående billetlink, via www.koege-klassisk.dk eller ved døren.
Billetlink: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ce9l69tszy
De gældende corona-restriktioner overholdes.
————————————————————–
————————————————————–